Twitter advarer om mulige FTC for 250 millioner dollar

Twitter mandag avslørt at det forventer å tape så mye som $ 250 millioner for å bruke personlige informasjon brukerne gitt av sikkerhetsmessige årsaker til målet reklame i stedet, etter å ha mottatt et utkast til klage fra Federal Trade Commission.

Aksjen falt om lag 1% etter timer på kunngjøringen

Selskapet offentliggjorde avsløringen i sitt andre kvartal 10-Q økonomiske innlevering til SEC, og sa at, “Anklagene vedrører selskapets bruk av telefonnummer og / eller e-postadressedata gitt for sikkerhets- og sikkerhetsformål for målrettet reklame i perioder mellom 2013 og 2019. Selskapet anslår at omfanget av sannsynlig tap i denne saken er $ 150,0 millioner til $ 250,0 millioner og har registrert en periodisering på $ 150,0 millioner. ”

Anslaget kommer etter at FTC sendte et utkast til klage til Twitter 28. juli for brudd på selskapets samtykkeordre fra 2011 med det føderale byrået. Den samtykkeordren krevde Bitcoin Code for å etablere og vedlikeholde et omfattende sikkerhetsprogram og hindret selskapet i å villede forbrukerne om omfanget av sikkerhets- og personvernpraksis.

“Saken forblir uavklart, og det kan ikke være noen sikkerhet for tidspunktet eller vilkårene for noe endelig utfall,” sa selskapet i den økonomiske innleveringen

Selskapet oppdaterte også ulike aspekter ved sin kvartalsvise innlevering for å gjenspeile virkningen av den mulige effekten av et nylig sikkerhetsbrudd , der angripere overtok kontoer fra kjente personer og selskaper og brukte dem til å anmode om bitcoin-betalinger. Twitter sa at bruddet kan skade evnen til å utvide sin brukerbase, og at det kan påvirke merkevaren og omdømmet blant annonsører.

“Dette sikkerhetsbruddet kan ha skadet folket og kontiene som er berørt av det,” sa selskapet i innleveringen. “Det kan også påvirke markedsoppfatningen om effektiviteten til sikkerhetstiltakene våre, og folk kan miste tilliten og tilliten til oss, redusere bruken av våre produkter og tjenester eller slutte å bruke våre produkter og tjenester i sin helhet.”

Innleveringen kommer etter at en 17-åring i Tampa, Florida, ble arrestert og anklaget for å ha stått bak sikkerhetsbruddet og svindelen.