JPMorgan: Bitcoin kan treffe seks figurer, og det er ikke noe bra

Prisen på bitcoin har skutt opp de siste månedene. Ved pressetid handles valutaen for godt over $ 30 000, selv om den har falt rundt $ 2000 fra den nylige tidenes høyeste verdi på rundt $ 33 000, og for analytikere av JPMorgan er dette sannsynligvis gode nyheter.

JPMorgan: En seksfigurers pris for Bitcoin ville være vanskelig å håndtere

Det finansielle selskapet har nylig produsert en rapport som antyder at hvis bitcoin skulle treffe sekssifret territorium, ville dette ikke være en god ting. Høres det ikke rart ut i begynnelsen? Bitcoin når $ 100 000, og vi skal ikke være positive eller glade for det? Hva kan muligens være så ille?

Rapporten sier at selv om det å treffe et slikt tall absolutt er en mulighet for valutaen – spesielt med tanke på hvor bra det har gått for sent – vil denne typen hopp være “uholdbar”, og at eiendelen til slutt vil pådra seg en større korreksjon like etter at. Rapporten nevner:

Selv om vi ikke kan utelukke muligheten for at den nåværende spekulative manien vil spre seg ytterligere, og presse bitcoin-prisen opp mot konsensusregionen på mellom $ 50.000 og $ 100.000, tror vi at slike prisnivåer ikke ville være bærekraftige.

2020 har lenge vært ansett som året bitcoin nådde sitt høydepunkt. Valutaen økte med mer enn 300 prosent siden begynnelsen av året, hovedsakelig på grunn av nyfunnet institusjonell støtte fra selskaper som MicroStrategy og Square. I tillegg ser det ut til at holdningen til krypto og bitcoin har endret seg noe de siste månedene.

I utgangspunktet ble bitcoin ganske enkelt sett på som en spekulativ eiendel det er verdt å investere i hvis man var villig til å ta sjansen og tape pengene sine. Nå ser det ut til at BTC blir sett på som et slags sikringsverktøy; noe som kan beskytte rikdommen i tider med økonomiske stridigheter.

JPMorgan sier imidlertid at selv om ting i stor grad er bullish for bitcoin, vil det trenge å nå markedsverdien av gull hvis det noen gang blir ansett som en verdifull eiendel. For det meste lister JPMorgan fremdeles bitcoin som en “alternativ” valuta som i stor grad beveger seg opp takket være tusenårsaktivitet. Markedsverdien er på 575 milliarder dollar, som ser solid ut på papir, men fremdeles ikke sammenlignes med 9 billioner dollar gull.

Det må medføre for mange endringer

Hvis bitcoin noen gang skulle nå dette nivået, ville en enhet av eiendelen måtte handles til rundt $ 146 000, ifølge selskapets rapport, og den vil fortsatt måtte være langt mindre volatil enn den er nå, noe JPMorgan ikke ser skjer med en gang. Dokumentet sier:

Det er således urealistisk å forvente at tildelingen til bitcoin fra institusjonelle investorer vil matche de av gull uten konvergens i volatilitet. En konvergens i volatilitet mellom bitcoin og gull vil sannsynligvis ikke skje raskt, og er i vårt sinn en flerårig prosess.